外国人ジョイントクラススタート!International student class has started!

7月7日から、外国人ジョイントクラス(ディプロマコース)がスタートしています。

 

およそ3ヶ月に1回開催されるこのコースは

 

日本人と外国人半数ずつ参加し、授業は日本語と英語両方で行われます。

 

今回は11カ国から受講生が集まりました。

 

料理初体験の方から現役のシェフまで様々なレベルの受講生が在籍しています。

 

 

International student class(Diploma course) has started on July 7th.

 

 This course usually opens once in three months,

 

 and its class are conducted  in both Japanese and English.

 

Students come from 11 foreign countries.

 

This class is for a wide range of skill levels from beginners to professional chefs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

今日は玉子焼きの授業にお邪魔してきました!

 

「玉子焼き(和式オムレツ)」を作るのはこれが初めてという受講生がほとんどです。

 

まずは講師が実践して教えます。

 

 

 Today I joined the “Japanese omelette” class!

 

Most students cooked “Japanese omelette” for the first time.

 

Teacher demonstrates before students cook.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

あれっ、先生が焼くのとは勝手が違う!?

 

玉子焼きと格闘中のMariaさんです。

 

 

Woops! It’s different from what teacher did!

 

Maria is struggling  with the omelette .

 

 

 

 

Mariaさん、授業を受けてみていかがですか?

 

「楽しいですが難しいですね!すでに指は何回か切っています。」

 

名誉の傷を負った親指を見せてくれました。

 

How is the class so far , Maria?

 

“It’s fun, but hard! I already cut my finger several times”

 

She showed me her wounded thumb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danielさんの玉子焼き。

 

上手に出来ました。

 

う~ん、出来立ての玉子焼きはホカホカでおいしそう!!

 

 

This is Daniel’s Omelette.

 

Good job!

 

Hmmm, fresh cooked dish looks so good!!

 

 

 

 

 

 

あっ、一部では玉子焼きの一部が落下する事件もおきています!
 
Oops! This is accidental falling of Omelette!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

スウェーデン人のUrbanさん、

 

ハンガリーで寿司店を開く予定です。

 

スウェーデンではすでに寿司市場が大きくなっていますが

 

ハンガリーにはまだ少なく、チャンスが多いと考えています。

 

 

Urban , from Sweden is 

 

planning to open Sushi restaurant in Hungary.

 

Sushi market has already expanded in Sweden

 

however he thinks Hungary still has huge opportunity

 

since there are few Sushi  restaurants yet.

 

 

 

 

こちらのRichardさんは

 

「なぜ便利なフライ返しがあるのにわざわざ古典的な箸を使うのか?」 と

 

疑問に思っています。

 

「道具ではなくて人の技術のほうが大切だからです」と答える後藤講師。

 

 

Richard has a questions that

 

“Why do I have to use classical chopsticks instead of convenient turner?”

 

Teacher Goto answered,

 

“Because the technique of human is

 

more important than technique of tools.”

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

皆さんの挑戦はあと6週間続きます!!

 

難しいことでもきっと9月の卒業までには今より身についているはず!

 

頑張ってくださいね。

 

 

Their challenge will continue for 6 weeks more!

 

The students will gain skills from hard training till graduation in September!

 

Good luck guys!!

 

 


 

【コース開講情報】 Course Information

 

 

10月開講ディプロマコース 外国人ジョイントクラス緊急開講!

 

International class in Diploma course will open from 27th,Oct-19th,Dec.

 

※10月開講外国人ジョイントクラスご希望の方はお早めにお問い合わせ下さい。